Wie is Erica Hadjidakis?

Erica Hadjidakis is in 1961 in Den Haag geboren. Sinds 2007 woont zij samen met Cees en hun hond Noortje in Hattem.

Erica werkt haar hele loopbaan al met mensen. Van baby’s tot bejaard, zonder en met beperkingen, psychisch of lichamelijk, heeft zij begeleidt en bijgestaan in hun ontwikkeling. Namen onthouden was altijd lastig, maar gezichten vergeet zij nooit. Erica is gefascineerd door de unieke uitdrukking van de mens, die zij herkent in het gelaat.

Ieder mens volgt zo zijn eigen weg. Erica heeft zichzelf door haar veelzijdige ervaring ontwikkeld tot de vrouw die zij nu is. Letterlijk door levenservaring. Zij heeft geleerd te leven vanuit haar talent: door haar kracht in kwetsbaarheid zichtbaar te laten zijn, en zich zo in te zetten als instrument.

Tekenen en schilderen is daarbij ook altijd haar passie geweest. Met een voorliefde voor het portret. Nu geeft zij expressie in haar boetseertechniek, waardoor het wezenlijke en emotionele door de beeltenis voelbaar wordt. Sinds zij met haar handen de klei heeft gevonden, is er een nieuwe wereld voor haar opengegaan. Kort daarna vond ze het steenhouwen. Vanaf dat moment besefte Erica dat dit is wat haar drijft als kunstenaar. Als beeldhouwer kan ze zich overgeven aan de trance van het scheppingsproces.