OPDRACHT

De geschiedenis van het portret maken is zo oud als de beeldhouwkunst zelf. De fascinatie van het portretteren is het kunnen vormgeven van een beeld van die mens, in zijn unieke wezen.

Erica maakt in opdracht portretten in klei, en desgevraagd in brons. Ze vindt het een uitdaging om op deze manier met al haar aandacht bij die ene mens te zijn en zo zijn of haar karakter te treffen door de vorm.
Ze maakt portretten van volwassenen en van kinderen. Die maakt zij het liefst op basis van de fysieke aanwezigheid van de geportretteerde. Hij of zij zal dan bijvoorbeeld een halve dag model komen zitten. Er wordt dan een eerste opzet gemaakt en op deze manier kan Erica zich verdiepen in het wezen van de persoon. Daarbij maakt Erica ook foto’s.
Het is ook mogelijk om, als men dat liever wil, met alleen foto's en eventueel een biografie te werken. Als het gaat om bijvoorbeeld een dierbare die is overleden, kan dat ook heel goed.

Het hele proces van het maken van een portret neemt ruim zes weken in beslag. Eerst wordt het beeld gevormd, dan uitgehold, een paar weken gedroogd, en daarna gebakken. Als men wil, kan het worden beschilderd.
Op deze manier maakt Erica ook portretten van dieren.
De prijs van een portret wordt op aanvraag bepaald.